Oleh: Noor Aishah
INSTEDT-
Pelajar semester 3 dan semester 5 Diploma Pengurusan Perhotelan telah menjalani
kelas praktikal pengurusan restoran dan dapur yang diadakan di Mock Restaurant dan Mock Kitchen Kolej INSTEDT
pada 20 Ogos 2014 sehingga 17 September.
Seramai 43 orang pelajar telah terlibat dalam program ini. Pelajar semester 3 memainkan peranan di
bahagian pengurusan restoran manakala pelajar semester 5 mengendalikan pengurusan
dapur. Menu yang ditawarkan adalah berkonsepkan
Table D’hote. Pelanggan restoran ini adalah terdiri daripada
pelajar dan staf kolej INSTEDT. Objektif
utama program praktikal ini diadakan untuk memberi ruang kepada pelajar mengaplikasikan
teknik-teknik pengendalian makanan yang telah dipelajari di dalam kelas di samping mendedahkan pelajar terhadap
situasi sebenar alam pekerjaan khususnya dalam bidang pengurusan makanan.
No comments:
Post a Comment