Tuesday, 3 May 2016

CITA RASA HEBAT DI RESTORAN TERATAI

Oleh: Noor Aishah


19 Mac 2015, INSTEDT-  Selain daripada kemahiran penyajian makanan gaya A La Carte dan Table D’hote, pelajar Diploma Pengurusan Perhotelan turut didedahkan dengan kemahiran mengendalikan restoran berkonsepkan bufet. Restoran ini dikendalikan oleh pelajar yang mengambil subjek Food and Beverage Management dan Food and Beverage Operation. Tema makanan yang telah dipilih pada semester ini adalah Asian Cuisine.  Lebih 20 jenis makanan terdiri daripada pembuka selera, sup,hidangan utama dan pencuci mulut telah dihidangkan. Antara menu yang dihidangkan adalah Beef Blackpepper,Chicken Grilled, Spaghetti Aglio Oglio, Honeydew Sagoo and Gado-Gado with Peanut Sauce.  Tetamu yang hadir adalah dalam kalangan para pelajar INSTEDT, para staf dan pihak luar. Restoran ini beroperasi setiap semester  bagi memberi pendedahan kepada pelajar mengenai pengendalian sebenar sesebuah restoran. Kelas praktikal ini dikendalikan oleh Cik Faeza Nur Jamal dan Cik Noor Aishah Abu Bakar.

No comments:

Post a Comment