Oleh: Fazy Fazlia
BANDAR
PENAWAR, Februari 2016- Bertempat di Dapur Latihan dan Restoran Teratai, Kolej
INSTEDT, telah berlangsungnya tugasan praktikal secara berkumpulan bagi pelajar
Diploma Pengurusan Perhotelan yang mengambil kursus Food and Beverage Management dan Food and Beverage Operation. Pelajar semester 3 memainkan peranan
di bahagian pengurusan restoran manakala pelajar semester 5 mengendalikan
pengurusan dapur. Objektif utama program praktikal ini diadakan untuk memberi
ruang kepada pelajar mengaplikasikan teknik-teknik pengendalian makanan yang
telah dipelajari di dalam kelas. Di
samping itu, ia dapat mendedahkan pelajar terhadap situasi sebenar alam
pekerjaan khususnya dalam bidang pengurusan makanan. Menu yang ditawarkan
adalah berkonsepkan Table D’hote yang
mana pelanggan restoran ini adalah terdiri daripada pelanggan luar.
No comments:
Post a Comment